Isdin, laboratori líder en fotoprotecció, se suma a la campanya ‘Frena el sol, frena el lupus’

 Juan Naya, CEO d’Isdin, i Antoni Torres, president de la FEFAC (Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya)

  • En España, 46.000 personas tienen lupus, una enfermedad autoinmune crónica que afecta principalmente a las mujeres
  • A partir del mes de octubre los impulsores de la campaña relanzarán ‘Frena el sol frena el lupus’ en todas las comunidades participantes

Els pacients amb lupus podran adquirir fotoprotectores de la marca Isdin a preu molt reduït en el marc de la campanya ‘Frena el sol, frena el lupus’, una iniciativa impulsada per la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), que té com a objectiu facilitar als malalts de lupus l’accés a fotoprotectores de qualitat, gràcies a la utilització de la xarxa de farmàcies espanyoles, caracteritzada per la seva proximitat i accessibilitat, i a la distribució farmacèutica.

La suma d”Isdin al projecte s’ha formalitzat amb la signatura d’un acord entre Isdin i la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), a través de la seva Fundació de Farmàcies de Catalunya, una organització creada exclusivament per a canalitzar els projectes de RSC (Responsabilitat Social Corporativa). En la signatura, que ha tingut lloc a Barcelona, han estat presents Juan Naya, CEO de Isdin; Luis Doussinague, country manager a Espanya d’Isdin; i Antoni Torres, president de FEFAC i de la Fundació Farmàcies de Catalunya.

Objectiu de la campanya

Actualment, 644 farmàcies participen en ‘Frena el sol, frena el lupus’ amb el propòsit d’oferir un servei farmacèutic sense cost afegit per al pacient, que pot adquirir fotoprotectors de qualitat durant tot l’any en qualsevol de les farmàcies participants, sense més limitacions que pertànyer a l’associació de pacients de la seva zona i adquirir els productes solars per al seu ús exclusiu. Avui, la campanya es desenvolupa a Catalunya, Aragó, Balears, Astúries, Madrid, Sevilla, Granada, Múrcia, Pontevedra, Jaén i Cantàbria, gràcies a la participació i implicació de col·legis de farmacèutics, majoristes i associacions de pacients de lupus de cada zona. En aquests moments, la iniciativa té una cobertura en el territori espanyol de més del 50% de malalts de lupus.

Nova etapa per a ‘Frena el sol, frena el lupus’

A partir del mes d’octubre, els impulsors de ‘Frena el sol, frena el lupus’ iniciaran una ronda de contactes amb les parts implicades de totes les zones en la qual està implantada la iniciativa per a rellançar-la i, així, continuar oferint protectors de qualitat a preu reduït a aquestes persones. Nombroses associacions de pacients, així com col·legis de farmacèutics, han manifestat el seu interès des del primer moment en aquest projecte, que va començar l’any 2015 com a prova pilot a Catalunya, i que va anar estenent-se a la resta de comunitats. “Això indica que existeix una necessitat real i que es pot ajudar a cobrir, gràcies a la capil·laritat de la xarxa de farmàcies espanyoles”, assegura Antoni Torres, president de FEFAC.

1 de cada 1.000 habitants té lupus

A Espanya, aproximadament 46.000 persones tenen lupus, una malaltia que pateixen 1 de cada 1.000 habitants a escala global. S’estima que, en el món, la xifra d’afectats és de 5 milions. Encara que pot donar-se tant en dones com en homes, el gènere femení és el més afectat pel lupus, 9 de cada 10 són dones i, si bé pot presentar-se a qualsevol edat, és més freqüent entre els 15 i els 44 anys.

El lupus és una malaltia autoinmune crònica, en la qual el sistema immunitari de les persones que la pateixen ataca al propi organisme, podent danyar per error òrgans sans com el cor, els pulmons, la pell, el ronyó, o fins i tot el cervell. El lupus eritematós sistèmic és el que pateix un major nombre de persones.

Les causes del lupus poden ser diverses, encara que les recerques suggereixen que la genètica juga un paper important. Els símptomes són molt variats, però sempre amb dolor articular i fatiga i canvien en funció de la persona i fins i tot en cada brot, podent aparèixer i desaparèixer. Els brots poden ser lleus o greus i intensitat i durada, i es combinen amb períodes de remissió, durant els quals el pacient està asimptomàtic, i fins i tot poden arribar a ser mortals.

L’exposició solar empitjora la patologia
Una de les causes que més fa empitjorar el lupus són els rajos de sol. L’exposició solar no solament pot donar lloc a un brot cutani de la malaltia, sinó que també pot provocar un augment important de l’activitat inflamatòria en forma d’afectació a qualsevol òrgan. El National Resource Center of Lupus assenyala que entre el 40 i el 70% de les persones amb lupus trobaran que la seva malaltia s’agreuja per l’exposició als raigs del sol. Per aquest motiu és tan important que les persones amb lupus protegeixin la seva pell amb fotoprotectors adequats durant tot l’any.

“Els pacients amb lupus hem d’usar cremes solars durant els 365 dies de l’any, amb un factor de protecció alt o molt alt, encara que el cel estigui ennuvolat, a més de complir amb altres mesures importants de fotoprotecció com evitar l’exposició solar o fer-ho en les hores en les quals hi ha menor radiació”, conclou Pilar Lucas, presidenta de l’Associació Catalana de Lupus (ACLEG).

1 Comentario

  1. Pingback: Isdin se suma a la campanya 'Frena el sol, frena el lupus'

Comentarios cerrados