C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona fefac@fefac.cat 93 323 24 22

www.frenaellupus.com
uk essay writing service

Il·luminació i so a la Plaça Catalunya per donar visibilitat als malalts amb lupus

El proper dia 10 de maig, amb motiu del Dia Mundial del Lupus, l’Ajuntament de Barcelona il·luminarà de lila (color associat a aquesta malaltia) les fonts de la Plaça Catalunya, de 21 a 22 hores. La iniciativa, de l’Associació Catalana de Lupus E.G. (ACLEG), té com a objectiu fer visible entre la societat el lupus i conscienciar sobre aquesta patologia. Amb la mateixa finalitat, la ciutat de Girona veurà il·luminada de lila la façana del seu Ajuntament.

La reivindicació a Plaça Catalunya no es realitzarà únicament a través de la il·luminació, sinó mitjançant so i ritme, amb la participació d’una batucada de percussió, a càrrec del grup Trons de Baró. Aquesta actuació es produirà en el marc de la campanya #MuchoRuidoporelLupus, que busca trencar el silenci en què es desenvolupa la malaltia. Així mateix, es durà a terme la lectura d’un manifest de suport a aquests malalts.

Aquesta acció a Plaça Catalunya es complementarà amb una taula informativa que s’instal·larà el mateix dia en consultes externes de l’Hospital Clínic, de Barcelona, ​​de 10 a 13:30 hores, que té com a fi divulgar la malaltia.

Les farmàcies també es bolquen amb els pacients de lupus

En l’acte a Plaça Catalunya, també es congregaran professionals del sector de la farmàcia, que se sumaran a les reivindicacions dels malalts, també amb un aplaudiment general i l’exhibició d’una pancarta per donar difusió a la Campanya ‘Frena el sol, frena el lupus’, desenvolupada a farmàcies de Catalunya, Aragó i Balears i que pròximament s’implantarà a Astúries, Sevilla i Castella-la Manxa.

Aquesta iniciativa promou l’ús entre els pacients de fotoprotectors de qualitat a un preu molt reduït a través de les farmàcies. Aquests productes són fonamentals per als malalts, ja que una de les causes que provoca l’aparició de brots i fa empitjorar la patologia són els raigs UV-B, fonamentalment del sol.

L’entitat impulsora de la campanya és la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya, FEFAC, que estarà present durant l’acte, per donar un nou impuls a la campanya, al costat de les entitats que la fan possible: ACLEG, Ferrer i les distribuïdores farmacèutiques Alliance Healthcare i Fedefarma.

pancarta Frenalupus dia mundial

C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona fefac@fefac.cat 93 323 24 22